2018-sharks-oilers-donskoi-web

San Jose Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoin kautta ovat värittäneet pitkät maalittomat putket. Ensin kului 10 ottelua ilman maalia, sen jälkeen 16. Siitä huolimatta sinivalkoinen hai on kuitenkin onnistunut sivuamaan omaa yhden kauden maaliennätystään.

Donskoin 2-1-osuma tiistaina St. Louis Bluesia vastaan pelatussa ottelussa vei Sharksin lopulliselle karkumatkalle. Maalilla oli suomalaishyökkääjälle erityisen suuri merkitys, sillä se katkaisi peräti 16 ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putken.
Vapauttava osuma syntyi toisen erän puolessavälissä, kun Donskoi sai unelmasyötön Logan Couturelta vasempaan laitaan, josta tarkka rannelaukaus kiidätti kiekon maalin yläkulmaan ohi Blues-maalivahti Carter Huttonin. Bluesin Vladimir Tarasenko kavensi vielä toisen erän lopulla lukemiksi 3-2, mutta Sharksin johto piti loppuun saakka. Donskoin kuiva kausi päättyi oivaan aikaan, sillä Bluesilta napatut pisteet tulivat Sharksille tarpeeseen.
Kuluvan kauden aikana Donskoi on löytänyt itsensä jo pariin otteeseen tilanteesta, jossa maaleja ei vain tunnu syntyvän. Ennen tiistaita Donskoi oli kirjauttanut itsensä maalitilastoihin edellisen kerran 13. tammikuuta, jolloin hän iski NHL-uransa yhden ottelun ennätystehot 2+1. Maalittomia otteluita oli siis ehtinyt kertyä jo 16, ja viimeisimmän tehdyn pisteenkin jälkeen Donskoi oli jäänyt neljässä ottelussa kiikaritehoille.

Raahelaislähtöinen Donskoi on paininut maalittomuuden kanssa aiemminkin tällä kaudella. Ennen tammikuussa syntyneitä kahta maalia hän kahlasi kymmenen ottelun maalittomassa putkessa, joka kesti kalenteripäiviksi muutettuna kuukauden. Tilastot paljastavat myös kaksi neljän ottelun mittaista maalitonta jaksoa. Tämän kauden maalitilinsä Donskoi avasi kuudennessa ottelussaan.
Vaikka Donskoi on kärsinyt kuivista kausista, on hänellä kuitenkin koossa tältä kaudelta 11 osumaa, millä hän sivuaa tulokaskaudella 2015-16 syntynyttä omaa yhden kauden maaliennätystään. Sharksin sisäisessä maalipörssissä Donskoi on tällä hetkellä kahdeksantena. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Sharksin maalipörssin kakkossija irtoaa 15 tehdyllä maalilla. Toista sijaa pitää hallussaan Joe Pavelski, jolla on pelattuna kahdeksan ottelua enemmän kuin Donskoilla. San Josen maalikuninkaan kruunussa on tällä hetkellä kiinni Donskoin tiistaiseen maaliin syötön tarjoillut Couture 24 osumallaan.
Donskoin tulokaskauteenkin mahtui mukaan 12 ja 14 ottelun maalittomat putket. Suomalaisella keltanokalla oli kuitenkin tuolloin merkittävä rooli Sharksin miehistössä matkalla Stanley Cup -finaaleihin. Donskoi pelasi kauden 2015-16 runkosarjassa 76 ottelua tehoin 11+25=36 sekä pudotuspeleissä 24 ottelua tehoin 6+6=12.
Sharksilla on tällä kaudella jäljellä vielä 22 runkosarjaottelua, joten Donskoilla on oiva mahdollisuus parannella omaa maaliennätystään ja auttaa joukkuettaan kohti playoffeja. San Josessa voidaan odottaa kevään edetessä Donskoilta yhä enemmän - myös maaleja.