FIala_430

Nashville Predators taisteli sunnuntaina ottelusarjan tasoittaneen voiton Winnipeg Jetsistä. Predatorsin hyökkääjä Kevin Fiala iski ratkaisumaalin toisessa jatkoerässä ja varmisti joukkueelleen 5-4 (1-2, 2-0, 1-2, 0-0, 1-0) voiton. Ottelusarja siirtyy Winnipegiin tilanteessa 1-1.
Fiala osui, kun toista jatkoerää oli pelattu reilut viisi ja puoli minuuttia. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Craig Smith ja Kyle Turris. Nashvillen tehomiehet olivat Viktor Arvidsson (1+2), Filip Forsberg 0+3 ja Ryan Johansen (2+0). Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla 46 kertaa.

• Olen erittäin iloinen tästä voitosta. Tämä oli meille valtavan tärkeä ottelu, ja tasoitimme sarjan 1-1:een. Tämä tasoitus oli erittäin iso asia meille, Fiala iloitsi.
    Predators aloitti terävästi, kun joukkueen ykkössentteri Johansen teki ottelun ensimmäisen maalin jo ensimmäisellä minuutilla. Jets nousi vielä avauserän aikana johtoon Dustin Byfuglienin ja Mark Scheifelen osumilla. Patrik Laine sai syöttöpisteen Scheifelen ylivoimamaaliin, joka syntyi vain 29 sekuntia Byfuglienin tasoituksen jälkeen.
    - Pitää keskittyä pieniin asioihin. Ei voi murehtia pisteistä tai sellaisista. Pitää tehdä pienet asiat oikein ja yrittää tehdä itsestään mahdollisimman hyvä pelaaja joukkueelle ja auttaa osaltaan joukkuetta pärjäämään, Johansen pohti pudotuspelien lainalaisuuksia.
    Toisen erän alkupuolella P.K. Subban viimeisteli tasoituksen Predatorsille. Erän lopussa Forsberg kirjautti ottelun kolmannen syöttöpisteensä, kun hän alusti Arvidssonin viimeistelemän johtomaalin.
    - Teimme kovasti hommia ja autoimme toinen toistamme. Pelasimme paljon hyökkäysalueella. Se oli tärkeää, että saimme pelattua kiekkoa syvään. Pelasimme yksinkertaista peliä ja toimitimme kiekkoa maalille. Siinä olemme hyviä, Arvidsson ruoti.
    Brandon Tanev teki Jetsin 3-3 tasoituksen kolmannen erän alkupuolella, mutta ottelun henkeen sopivasti Predators karkasi uudestaan. Johansen iski ottelun toisen osumansa reilut puoli minuuttia Tanevin tasoituksen jälkeen, kun hän yllätti Jets-maalivahti Connor Hellebuyckin (36 torjuntaa).
    Johansen oli pitkään kiinni voittomaalissa, mutta Jetsin tehomies Scheifele (1+2) tasoitti tilanteeksi 4-4 ajassa 58.55 ja venytti pelin jatkoerään. Kevin Fiala teki lopulta ratkaisun toisessa jatkoerässä ottelun toisella laukauksellaan.
    - Meille jatkoerätappion käsitteleminen on tärkeä osa prosessia. Tässä tuli käytyä läpi tunteita laidasta laitaan. Tasoitimme lopussa hienosti, mutta hävisimme lopulta jatkoerissä, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kertoi.
    Jetsin Laineen saldoksi jäi lopulta yksi syöttöpiste ja seitsemän laukausta Rinteen vartioimaa maalia kohti. Laine ja Predatorsin Arvidsson olivat ottelun ahkerimmat laukojat. Miikka Salomäki ja Eeli Tolvanen eivät olleet Predatorsin eikä Joel Armia Jetsin kokoonpanossa. Juuse Saros toimi Predatorsin luukkuvahtina.
    Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran tiistaina, jolloin ottelusarja jatkuu Winnipegissä.
    - Pudotuspelikiekko on hauskaa ja jännittävää. Välillä voittaa ja välillä häviää pelejä. Välillä on pelissä takaa-ajajana, mutta nousee taas mukaan. Ottelusarjojen aikana on paljon vastoinkäymisiä ja kaikkea. Siksi nämä pelataankin paras seitsemästä -järjestelmällä. Jätämme tämän ottelun taaksemme ja keskitymme tiistaihin, Jetsin Scheifele tuumi.