McDavid and Draisaitl in win over PHI

Alkukaudesta Edmonton Oilersilla ja sen tähtihyökkääjällä Connor McDavidilla oli vaikeaa. Joukkueen peli ei sujunut, eikä kovia tehopistemääriä läpi uransa takonut McDavid saanut tulosta aikaiseksi. Edmonton on kuitenkin saanut korjattua kurssinsa, ja joukkue viilettää tällä hetkellä kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Tiistaina Oilers kaatoi vuoden ensimmäisessä ottelussaan Philadelphia Flyersin maalein 5-2. Jäällä nähtiin tuttu McDavid, joka kirjautti viisi (1+4) tehopistettä. Viiden pisteen ilta oli hänelle kauden toinen ja NHL-uran kymmenes.

– Pyrimme edelleen ylös siitä kuopasta, jonka kaivoimme itsellemme. Sieltä nouseminen vaatii muutaman voittoputken, McDavid muistutti.

McDavid ohitti tiistain tehojensa myötä NHL-urallaan 900 pisteen rajapyykin. Oilersin kapteeni tarvitsi 900 tehopisteen keräämiseen 602 runkosarjaottelua, mikä on liigan historian viidenneksi paras noteeraus. Nopeimmin rajapyykin saavutti lajilegenda Wayne Gretzky, joka takoi 900 pistettä 385 ottelussa.

McDavidin NHL-uran pistepotti kirjataan tällä hetkellä muotoon 317+586=903. Seuraavaksi hänellä on tähtäimessään tuhannen tehopisteen raja, johon on matkaa 97 pistettä. McDavidin ottelukohtainen pistekeskiarvo on ollut marraskuun puolivälin jälkeen 1,95, joten saman tahdin jatkuessa hänellä on mahdollisuuksia ehtiä tuhannen tehopisteen merkkipaalulle nopeammin kuin Mike Bossy, joka sai tonnin täyteen 656 ottelussa eli kolmanneksi nopeimmin NHL:n historiassa.

Edmontonin supertähti pelasi tiistaina NHL-uransa 160. vähintään kahden tehopisteen ottelun ja jätti seuran historiatilastossa taakseen Mark Messierin (159). Tilaston kärjessä on Gretzky (326). McDavidilla on tiistain jälkeen tilillään myös 41 kolmen syöttöpisteen ottelua, eli yhtä monta kuin Messierillä.

– Tämä oli jälleen yksi mukava rajapyykki matkan varrella. Joskus voi sitten katsella taaksepäin ja pohtia, mitä on tullut tehtyä, McDavid tuumasi.

”Hän löytää aina keinot tuoda jotain pöytään”

EDM-PHI: McDavid laukoo kiekon Hartin längistä sisään

Flyers pysyi ottelussa mukana toisen erän loppupuolelle saakka. Avauserän ainoan maalin iski McDavid, jonka jälkeen toisessa erässä Zach Hyman vei Oilersin kahden maalin karkumatkalle, mutta Philadelphia nousi tasoihin toisen erän aikana.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt Oilersin kolmas osuma syntyi Ryan Nugent-Hopkinsin (2+1) lavasta toisen erän viimeisellä minuutilla. Hyman ja McDavid pelasivat kiekon nopeilla syötöillä maalin kulmalla päivystäneelle Nugent-Hopkinsille, joka sai iskeä kiekon verkkoon vapaasti. Päätöserässä Leon Draisaitl ja Nugent-Hopkins varmistelivat maaleillaan voiton Edmontonille.

Pelijuonesta kiinni saanut Oilersin maalivahti Stuart Skinner oli jälleen hyvä tolppien välissä. Edmontonin veräjänvartija pysäytti tiistain ottelussa 35 laukausta (94,6 %).

Voittomaalin iskenyt Nugent-Hopkins ylisti ketjukaveriaan McDavidia.

– On hurjaa, että hän pystyy nykypäivän jääkiekossa tuollaiseen temppuun vain 600 ottelussa, vieläpä tuon ikäisenä. On uskomatonta, että hän pystyy vaikuttamaan lopputulokseen joka ilta. Hän löytää aina keinot tuoda jotain pöytään, Nugent-Hopkins hämmästeli.

Pudotuspelipaikka on jo käden ulottuvilla

Alkukaudesta koko liigan pohjalla ollut Oilers on noussut tasaisesti kohti pudotuspeliviivaa. Öljymiehet ovat enää pisteen päässä Läntisen konferenssin ensimmäistä villi kortti -pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävästä Arizona Coyotesista, joka on pelannut yhden ottelun enemmän.

Pacific-divisioonan kärkikolmikkoon nouseminenkaan ei enää vaikuta Oilersille mahdottomalta tehtävältä. Se takaisi suoran lipun pudotuspeleihin. Edmonton vaanii kuuden pisteen päässä divisioonassa kolmantena olevasta Los Angeles Kingsistä, kun runkosarjaa on pelaamatta vielä yli puolet.

Vahvan alkukauden pelanneella Flyersilla on ollut sen sijaan hieman vaikeampaa joulutauon molemmin puolin. Edellisistä kuudesta ottelustaan Philadelphia on voittanut vain yhden, ja sarjapisteitä on karttunut tuolla jaksolla ainoastaan neljä.

Flyersin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen pelasi tiistaina reilut 14 minuuttia ja jäi tappiosta huolimatta plussan puolelle (+2).