Panthers 11.30

Florida Panthers pelasi marraskuussa vakuuttavasti. Loka-marraskuun vaihteessa NHL:n ensimmäisten kierrosten jälkeen Florida oli liigan sarjataulukossa keskivaiheilla, mutta marraskuun aikana pantterilauma on kivunnut Atlantic-divisioonan kakkoseksi ja Itäisen konferenssin kolmoseksi. Molempiin kärkipaikkoihin on matkaa vain kolme pistettä.

Marraskuussa Panthers voitti kymmenen ottelua, hävisi neljä varsinaisella peliajalla ja kärsi yhden tappion voittolaukauksilla. Pantterit kasasivat kuluneen kuukauden aikana 15 ottelusta yhteensä 21 sarjapistettä, eli enemmän kuin mikään muu NHL-joukkue.

Panthers vietti marraskuun viimeisen viikon tien päällä Kanadassa. Vieraskiertue alkoi voitolla Ottawa Senatorsista, jatkui voittolaukauksilla tulleella tappiolla Toronto Maple Leafsille ja päättyi torstaina komeaan 5-1 voittoon Montreal Canadiensista.

– Pelasimme mielestäni hyvin tällä vieraskiertueella. Viisi pistettä kuudesta ottelusta on loistava suoritus. Olimme parempia kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta reissulta on mukavampi lähteä kotimatkalle voitto taskussa, maalin torstaina iskenyt Carter Verhaeghe (1+1) summasi.

Panthers johti Canadiens-ottelua Aleksander Barkovin (1+1) maalilla kahden erän jälkeen lukemin 1-0. Vieraspelireissun toista useamman pisteen iltaansa viettäneelle Barkoville osuma oli kauden seitsemäs. Kapteeni kirjautti kolme syöttöpistettä maanantaina, kun floridalaiset vierailivat Ottawassa.

Torstain osumansa myötä Barkov saavutti NHL-urallaan 250 maalin rajapyykin.

MTL-FLA: Barkov ryöstää kiekon ja ryntää maalintekoon

Suomalaispelaajista siihen ovat aiemmin pystyneet vain Teemu Selänne (684), Jari Kurri (601), Olli Jokinen (321) ja Saku Koivu (255).

– Kaksi väsynyttä joukkuetta kamppaili kovaa ja pelasi fiksusti kaksi erää, jonka jälkeen teimme oman läpimurtomme. Peli oli käytännössä siinä, Panthersin päävalmentaja Paul Maurice tiivisti.

Ottelun käännekohdaksi muodostui päätöserä, jossa Panthers meni menojaan. Vieraat iskivät kolmesti erän alkupuolella ja pakenivat neljän maalin johtoon. Tästä tyrmäyksestä Canadiens ei enää pystynyt nousemaan.

– Halusimme vain laukoa kiekkoa. Yritimme kilpipuolelle muutamia kertoja, emmekä saaneet sieltä maaleja, joten yritimme hanskapuolelle, ja se toimi. Ehkä se ei kuulunut pelisuunnitelmaan, mutta halusimme maalille liikennettä ja laukoa kiekkoa paljon, Verhaeghe selvitti.

Panthersin alkukautta voidaan pitää onnistuneena myös siksi, että joukkue joutui tulemaan toimeen marraskuun puoliväliin saakka ilman kahta kärkipuolustajaansa Aaron Ekbladia ja Brandon Montouria. Floridan puolustus näyttääkin heidän palattuaan erittäin hyvältä, kun kesän hankinnoista Niko Mikkola ja Oliver Ekman-Larsson ovat esiintyneet erinomaisesti alkukauden aikana.

Myös Panthersin maalivahdit onnistuivat vieraskiertueella hyvin. Sergei Bobrovski nollasi maanantaina Senatorsin, ja Canadiens onnistui ohittamaan hänet vain kertaalleen. Venäläisveskari pysäytti kahdessa vierasottelussa yhteensä 41 laukausta. Torontossa kiekkoja torjui kakkosmaalivahti Anthony Stolarz, joka torjui 31 kertaa ja päästi varsinaisella peliajalla vain yhden maalin.

– Pidän siitä, miten tämä kaksikko ruokkii toisiaan. He harjoittelevat kovaa, haastavat laukojia ja ovat kilpailuhenkisiä omilla tavoillaan. Meidän maalivahtitilanteemme on hyvä, Maurice paalutti.

Floridan hyökkääjät Anton Lundell (0+1) ja Eetu Luostarinen (0+0) pelasivat torstain mittelössä reilut 14 minuuttia. Mikkolalle (+2) peliaika kertyi vajaat 19 ja puoli minuuttia. Lundellin syöttöpiste kirjattiin Verhaeghen tekemään Panthersin neljänteen maaliin. Canadiensin suomalaishyökkääjät Joel Armia (-1) ja Jesse Ylönen (-1) jäivät tehopisteittä.

Panthers palaa vieraskiertueelta kotiareenalleen lauantaina, kun New York Islanders saapuu vierailulle Sunriseen. Canadiens saa lauantaina vieraakseen puolestaan kovavireisen Detroit Red Wingsin.