BOS primary

Boston Bruins otti merkittävän askeleen kohti Stanley Cup -finaaleja, kun se kukisti Carolina Hurricanesin Itäisen konferenssin finaalisarjan kolmannessa kamppailussa maalein 2-1 ja siirtyi sarjassa ratkaisevan tuntuiseen 3-0 johtoon.
Bruinsin suurimpana sankarina hääri tuttuun tyyliinsä Tuukka Rask, jonka huima torjuntavire on osoittautumassa Hurricanesin hyökkääjille liiaksi suureksi haasteeksi.

Raleigh'ssa pelattu idän kolmas finaali oli kahteen ensimmäiseen otteluun verrattuna huomattavasti tasaisempaa taistelua. Isännät painoivat päälle hurjalla sykkeellä heti alusta lähtien ja pyrkivät saamaan vieraistaan yliotetta.
Bruinsin suomalaisveskari oli kuitenkin päättänyt jatkaa samalla tasolla, jolla hän operoi ottelusarjan kahdessa ensimmäisessä kamppailussa. Raskin torjuntatyöskentely maalinsa suulla oli jälleen eleettömän varmaa, ja kiekko tuntui jäävän suojuksiin tukalissakin tilanteissa.
*****Lisää aiheesta*****: [Bruins ja tulikuuma Rask ajoivat Hurricanesin selkä seinää vasten]
- Rask oli jälleen itse varmuus ja erittäin rauhallinen. Tällä hetkellä Tuukka on siinä vireessä, jolla voidaan voittaa jotain suurta. Hän on merkittävin syy siihen, miksi olemme selviytyneet näin pitkälle, Bruinsin ykkössentteri Patrice Bergeron ylisti.
Hurricanes piti ottelun avauserässä huolen siitä, ettei Raskin hiki päässyt kuivumaan. Isännät vyöryttivät hyökkäyksiään, ja Carolinalle kirjattiin erässä peräti 20 laukausta Bostonin maalia kohti.
Raskin tavoin työllistettyjä olivat myös ottelun päätuomarit, joka vihelsivät avauserässä peräti 10 kahden minuutin rangaistusta. Ahkerimmin jäähypenkkiä kulutti Hurricanesin kapteeni Justin Williams, joka komennettiin jäähyaitioon kolmesti.
Kokenut kanadalaishyökkääjä jaksoi kehua loisto-ottelun pelannutta Raskia tappion hetkellä.

CAR-BOS: Rask nappaa ison kasan huipputorjuntoja

• Hän oli suurin yksittäinen tekijä sille, ettemme onnistuneet maalinteossa. Meillä oli lukuisia maalintekopaikkoja varsinkin avauserässä, mutta Rask selvitti niistä jokaisen. Mielestäni saimme tehtyä hyvin ruuhkaa hänen maalilleen, mutta jotenkin hän vain näki ne kiekot. Olisimme ehkä ansainneet enemmän, mutta vastustaja oli jälleen kerran meitä parempi, Williams ruoti.
    Isäntien ilta synkkeni Chris Wagnerin ja Brad Marchandin onnistuttua maalinteossa ottelun toisessa erässä. Samaan aikaan toisessa päässä näytti siltä, ettei Hurricanes yksinkertaisesti löydä keinoja Raskin ohittamiseen. Suomalaisvahdin playoff-kevään toinen nollapeli jäi kuitenkin haaveeksi, kun puolustaja Calvin de Haanin kova lyöntilaukaus lipui torjunnasta maaliin.
    - Jätkät pyrkivät tekemään Tuukan työskentelystä joka ilta helpompaa ja onnistuivat siinä tänäänkin. He tietävät, että Tuukka kyllä hoitaa ne kiekot, joihin puolustajat eivät ehdi. Rask on pystynyt pitämään tasonsa korkeana koko playoffien ajan, eikä hänelle ole juuri sattunut heikkoja iltoja, Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy suitsutti.

CAR-BOS: Rask nollaa Ahon ilmiömäisellä torjunnalla

• En pitänyt siitä, kuinka pelasimme ottelun alun. Pelimme oli hermostunutta ja kuritonta. Vastustaja olisi voinut rankaista meitä usealla maalilla, koska teimme tilanteemme todella vaikeaksi. Tuukka piti meitä pystyssä, ja saamme olla siitä kiitollisia, Cassidy jatkoi.
    Bruinsilla on tällä hetkellä erittäin tukeva jalansija idän finaalisarjassa. Cassidyn miehistö on vain yhden voiton päässä Stanley Cup -finaaleista, joissa joukkue on nähty viimeksi kaudella 2012-13.
    - Olemme onnistuneet toteuttamaan pelisysteemiämme hyvin emmekä ole antaneet ajatusten harhailla liikaa tulevissa otteluissa. Torstai tarjoaa meille jälleen uuden haasteen ja mahdollisuuden, Cassidy kiteytti.
    Kunnioitettavat 35 torjuntaa kolmannessa kamppailussa merkkauttanut Rask nosti jälleen esiin joukkueen yhtenäisen pelaamisen, vaikka myönsi, että lukuisat jäähyt olivat lähellä pilata lopputuloksen.
    [Lue ottelusarjan BOS-CAR kaikki jutut täältä]
    - Ensimmäinen erä oli meiltä vaikea, emmekä saaneet kiinni pelistämme. Vastustaja tuli myös erittäin kovaa päälle. Lisäksi olimme kurittomia, mikä melkein maksoi voiton. Mutta kuten olen sanonut jo monta kertaa, minulla on ollut joukkueestamme erittäin hyvä tunne. Tietenkin oma pelikin on ollut hyvällä tasolla pitkän aikaa, mutta kiitos kuuluu koko joukkueelle, Rask kiitteli.
    Suomalaisvahti uskoo, että joukkue on riittävän kokenut ja ennen kaikkea valmis kohtaamaan tulevat haasteet, joita erityisesti torstaina pelattava neljäs ottelu tarjoaa.
    - Yritän joka ilta olla maalillani tarkkana ja nähdä kiekot. Toki on ollut muutamia tilanteita, joissa on käynyt vähän tuurikin, mutta se kuuluu asiaan. Keskeisiä asioita ovat olleet muiden muassa uhrautuvaisuus, joka on näkynyt alivoimapelaamisessamme. Siitä on hyvä ammentaa voimaa, Rask lisäsi.