DET ville husso

Detroit Red Wingsin maalivahti Ville Husson vaikeudet valtameren takana jatkuvat. Red Wings lähetti suomalaisveskarin viikonvaihteessa waiver-listan kautta AHL-farmijoukkueeseensa Grand Rapids Griffinsiin.

Husso, 29, ehti esiintyä tällä kaudella Detroitin maalilla vain yhdessä runkosarjaottelussa. Kun Red Wings kohtasi torstaina kotiavauksessaan Pittsburgh Penguinsin, Hussolle merkittiin 10 torjuntaa ja neljä päästettyä maalia. Hänen tilalleen luisteli Cam Talbot, kun Penguins oli tehnyt ottelun neljännen osumansa toisen erän kuudennella minuutilla. Pittsburgh vei sarjapisteet lopulta lukemin 6-3.

Detroitin hyökkääjä Christian Fischer kärsii ylävartalovammasta, joten hänen tilalleen oli kutsuttava maanantain otteluun Austin Watson AHL:n puolelta. Ja Watson saatiin mahtumaan Red Wingsin kokoonpanoon sääntöjen puitteissa ainoastaan siten, että Husso asetettiin waiver-listalle ja lähetettiin farmiin.

– Ovathan ne aina rankkoja keskusteluja. Se oli bisnespäätös, jolla hallittiin kokoonpanoa. Sanoin Villelle aika lailla samaa kun Justinille (Holl). Sanoin, ettemme ole luovuttaneet vielä hänen suhteensa. Pyysin Justiniakin olemaan valmiina. Ja kirjaimellisesti 24 tuntia myöhemmin hänet nostettiin kokoonpanoomme, kertoi Red Wingsin päävalmentaja Derke Lalonde maanantaina.

Lalonden mainitsema puolustaja Justin Holl korvaa Red Wingsin kokoonpanossa konkaripakki Jeff Petryn, joka kärsii Fischerin tavoin ylävartalovammasta.

Husson viime kausi meni pilalle loukkaantumisten takia. Hän pystyi pelaamaan lopulta vain 19 runkosarjaottelua (9-5-2, PMK 3,55 ja TP% 89,2). Husso on alun perin St. Louis Bluesin neljännen kierroksen varaus (94.) vuoden 2014 NHL Draftista. Hän on pelannut NHL-urallaan Bluesissa ja Red Wingsissä kaikkiaan 133 runkosarjaottelua (69-41-16, PMK 3,03, TP% 90,2 ja NP 7).