rantanen, landy, mack

Dallas Stars varmasti tiesi, minkälaiseen myllyyn se joutuisi lauantaina astumaan. Pelkkä tieto ei kuitenkaan riitä silloin, kun toinen joukkue vyöryy nimensä mukaisesti lähes pysäyttämättömästi päälle.

Colorado Avalanche katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ja palasi siihen vireeseen, jossa se on tällä kaudella totuttu näkemään yhtenä Läntisen konferenssin parhaista joukkueista. Stars teki neljä maalia, mutta se ei riittänyt. Avalanche on tehnyt konferenssissa enemmän maaleja kuin mikään muu ryhmä, eikä leijonanosan pisteistä tykittänyt trio ole enää mikään salaisuus.
[Äänestä 2019 NHL All-Star -kapteeneja!]
Joukkueen ykkösketju oli tutussa iskussaan myös lauantaina. Gabriel Landeskog tarvitsi vain vajat kuusi minuuttia ennen kuin hän iski kauden 20 maalinsa ja vei Avalanchen johtoon. Erän viimeisessä vaihdossa oli Mikko Rantasen vuoro - hänen maalinsa muutti lukemiksi jo 3-0.
Lauantaina ei pelattu ainuttakaan erää ilman Avalanchen kärkikolmikon maalia. Rantanen rankaisi myös toisessa erässä, kolmannessa oli Landeskogin ja Nathan MacKinnonin vuoro osua. Kuudesta Colorado-osumasta viisi oli tämän vitjan käsialaa.
Päävalmentaja Jared Bednar kohtasi jälleen samat kysymykset, joihin hän kuitenkin voittoisan näytöksen jälkeen vastailee mieluusti.

COL-DAL: Rantanen onnistuu toistamiseen ylivoimalla

• Landeskog on mielestäni ketjun aliarvostettu lenkki, joka ei saa tarpeeksi kehuja. Hän on sen ketjun liima. Hän rauhoittaa ja kamppailee. Hän on vahva kiekossa ja tekee paljon pieniä ratkaisuja, jotka auttavat kahta muuta, Bednar sanoi lehdistötilaisuudessa.
    Tässä vaiheessa kautta alkaa tuntua siltä, että jokainen ketjun jäsenistä on nostettu vuorotellen esiin aliarvostetuimpana. Tosiasiassa syyskauden lähestyessä loppuaan ollaan pisteessä, jossa Avalanchen tehomiesten arvostus sekä yksilöinä että ketjuna on korkeammalla kuin koskaan.
    He ovat sen myös ansainneet, sillä mikään kolmikko NHL:ssä ei ole pystynyt vastaamaan hurjaan tahtiin.
    Lisää aiheesta: [Aho ja Teräväinen kantavat Hurricanesia harteillaan]
    Joillekin tulee hyviä lyhyitä jaksoja, mutta jossain kohtaa juonikkuus loppuu tai ketju hajotetaan. Coloradon ykkösnyrkki taas on saanut pelata yhdessä ja kiittänyt luottamuksesta tekemällä yhteensä 148 tehopistettä tämän kauden mittaan. Ylivoimasta kertoo jotain se, että seuraavaksi tehokkaimmat kolme parasta pistemiestä ovat Tampa Bay Lightningin pelaajia, ja 27 pistettä Avalanchen tähtiä perässä.
    Winnipeg Jetsin ohella Avalanche on nyt ainoa, jolla on tässä vaiheessa kautta kaksi 20 maalin miestä. Toinen Landeskogin maaleista oli ottelun voittomaali, ja niitä hänellä on nyt kuusi - eniten NHL:ssä. MacKinnon teki neljä pistettä jo neljännen kerran tällä kaudella ja saavutti 50 tehopisteen virstanpylvään - Rantasen jälkeen NHL:n toisena pelaajana.

COL-EDM: Landeskog ohjaa Rantasen kudin sisään

Ja sitten on vielä tietenkin tulokassopimuksellaan pelaava suomalaistähti, joka on muuttunut älykkäästä taiturista ja kovasta kamppailijasta veturiksi, jota ei enää pysty pysäyttämään edes vääntämällä nurin. NHL:n pisteykkönen Rantanen juhli lauantaina kahden maalin ja kolmen pisteen iltaa ja venytti pisteputkensa 14 otteluun, Avalanche-historian kolmanneksi pisimmäksi.
33 ottelun kohdalla runkosarja ei ole vielä edes puolivälissään, mutta Rantasella on koossa 56 pistettä. Teoriassa se tarkoittaisi 139 pisteen tahtia täydessä runkosarjassa. Jo sadan pisteen rajan rikkominen olisi poikkeuksellista, mikä kertoo paljon siitä, millaisessa elämänsä vireessä Turun Palloseuran kasvatti on ollut.
Avalanchen ykkösketju on tasolla, jolla otteluiden ratkaisemisesta on tullut jo jokseenkin arkipäiväistä. Joukkue nojaa yhä vahvasti heihin ja syyskauden mittaan he ovat vastanneet odotuksiin, jopa ylittäneet ne.
Jokainen ennätti nähdä heidän tasonsa jo viime kaudella, mutta harva osasi arvata, että he olisivat tässä kohtaa näin dominoivia.