Nashville Predators v Edmonton Oilers

Puntaroimme joukkueiden viimeaikaisia otteita joka perjantai kauden 2023-24 aikana sekä listaamme menneen NHL-viikon kymmenen kuuminta ryhmää. Nyt ruodimme viikkoa 26.1.–1.2.

Mennyt viikko oli runkosarjan hiljaisimpia. Monet joukkueet pelasivat vain yhden ottelun, ehkä kaksi, ennen jäämistään All-Star-viikonlopun aiheuttamalle ottelutauolle. Pelit jatkuvat taas maanantaina, mutta tällä erää viime viikkojen kuumin joukkue säilyttää paikkansa kärjessä.

Seuraavassa on listattu kymmenen vahvinta joukkuetta viimeisimmän viikon ajalta.

1. Edmonton Oilers, 29-15-1
Edmontonin viikko oli rauhallinen. Se pelasi vain yhden pelin, mutta teki siinä selvää jälkeä Nashville Predatorsista. Oilers ei ole päästänyt yli kahta osumaa samassa ottelussa nyt 14 koitokseen. Connor McDavid oli mukana kaikissa joukkueensa maaleissa Predators-ottelussa ja rohmusi tehot 1+3. Öljymiesten kippari on kerännyt kolmeen viime otteluun yhteensä kahdeksan (4+4) pistettä.

EDM-NSH: McDavidin kauden 20. maali syntyy 3. erässä

2. Carolina Hurricanes, 28-15-5
Viime viikon sijoitus: 9.
Hurricanes voitti kolme viimeistä otteluaan ennen tähdistötaukoa. Edellisistä peräkkäisistä tappioista on jo puolitoista kuukautta. Joulun jälkeen Carolina on kerännyt 14 ottelustaan 11 voittoa ja 23 sarjapistettä. Ykkössentteri Sebastian Aho on kirjauttanut samalla jaksolla komeat 4+19=23 pistettä, jotka poikivat valinnan tähdistötapahtumaan kolmannen kerran hänen NHL-urallaan.

3. Florida Panthers, 31-14-4
Viime viikon sijoitus: -
Panthers oli yksi harvoista joukkueista, jotka ehtivät pelaamaan viikon mittaan enemmän kuin yhden ottelun. Floridan molemmat mittelöt menivät ylitöiksi, mutta saivat suotuisan lopun. Pantterilauma on nyt neljän ottelun voittoputkessa. Kapteeni Aleksander Barkov pelasi täysin maalittoman tammikuun (0+10), ja hänen edellisestä osumastaan on kulunut jo 16 ottelua.

4. Tampa Bay Lightning, 27-18-5
Viime viikon sijoitus: 10.
Tampa Bay on tällä hetkellä symmetristen voittojen kruunaamaton kuningas. Viikonloppuna tullut voitto New Jersey Devilsistä oli Lightningin kolmas peräkkäinen, ja jokainen näistä otteluista on päättynyt samoihin 6-3 numeroihin. Yhdeksän ottelun jaksolla Tampa Bay on voittanut kahdeksan kertaa. Venäläislaituri Nikita Kutsherov johtaa NHL:n pistepörssiä tehoin 32+53=85.

TBL-NJD: Hedman saa 700. pisteensä Paulin tekemään maaliin

5. Anaheim Ducks, 18-30-2
Tunneliin löytyi hetkellisesti pieni valonpilkahdus, kiitos tynkäviikon ja joukkueiden yleisesti pienen ottelumäärän. Ducks ehti pelata kahdesti ja voittaa molempina iltoina, mikä tarkoittaa harvinaista paikkaa kuumimpien listalla. Kyse on vasta toisesta kerrasta kahteen ja puoleen kuukauteen, kun Anaheim on voittanut kaksi ottelua peräkkäin. Hyökkääjä Troy Terry on kolmen ottelun maaliputkessa ja kuuden ottelun pisteputkessa (4+6=10).

6. Colorado Avalanche, 32-14-3
Viime viikon sijoitus: 2.
Tehoja tulee ja verkot heiluvat. Avalanche on kolmen ottelun voittoputkessa ja tehnyt jokaisessa pelissä hienot maalimäärät. Philadelphia Flyersin nuottaan Colorado iski limpun seitsemän kertaa, Washington Capitalsin häkkiin kuudesti ja viimeisimpänä Los Angeles Kingsin verkkoon viidesti. Tauko tekee hyvää, sillä sen jälkeen alkaa kuuden vierasottelun rykäisy. NHL:n pistepörssissä jaetulla kuudennella sijalla oleva Mikko Rantanen teki tammikuun 12 ottelussaan 8+13=21 pistettä.

7. Toronto Maple Leafs, 25-14-8
Jopa kolmen voiton putket ovat olleet Torontolle harvinaisia, joten tästä on syytä nauttia. Tähdistötapahtuman isäntä kaatoi viimeisissä otteluissaan Winnipeg Jetsin kahdesti peräkkäin. Ensimmäisessä kohtaamisessa Ilja Samsonov, joulukuussa jopa AHL:ssä käväissyt maalivahti, torjui nollapelin ja kertoi purskahtaneensa melkein itkuun yleisön huutaessa hänen nimeään. Toronton tähtisentteri Auston Matthews on liigan ainoa 40 maalin pelaaja.

WPG-TOR: Matthews tekee 40. maalinsa ja uran 600. pisteensä

8. Buffalo Sabres, 22-23-4
Sabres haaveilee edelleen villistä kortista pudotuspeleihin, joten tauon jälkeen Dallas Starsia vastaan pelattava ottelu olisi arvokas mahdollisuus kauden ensimmäiseen kolmen voiton putkeen. Ukko-Pekka Luukkonen torjui Sharksin kumoon Sabresin viikon ainoassa ottelussa. Kalifornian-kiertue oli kohtalaisen onnistunut, sillä Buffalo voitti Los Angelesin ja San Josen hävittyään ensin Anaheimille.

9. Boston Bruins, 31-9-9
Viime viikon sijoitus: 7.
Molemmissa konferensseissa on tällä hetkellä yksi yli 70 sarjapisteen joukkue, ja Bostonin kunniana on kantaa idän komeinta saldoa. Bruins on ottanut kahdeksan viime ottelun jaksolla seitsemän voittoa ja jäänyt kokonaan ilman pisteitä viimeksi 12 ottelua sitten. All-Star-tauolle Bostonin karhut jäivät hyvillä mielin nujerrettuaan Flyersin lukemin 6-2.

10. Dallas Stars, 30-13-6
Tiukkaa on ollut, mutta Dallasin onneksi tulostakin on tullut. Kolme viimeisintä ottelua päättyivät kaikki maalin erolla, kaksi jälkimmäistä vasta jatkoajalla. Stars kuitenkin kaivoi peleistä täydet kuusi pistettä. Miro Heiskanen syötti kaksi maalia ja Roope Hintz yhden, kun dallasilaiset ottivat viikon ainoassa ottelussaan 5-4 ylityövoiton Capitalsista. Taistelu Central-divisioonan herruudesta on kovaa, sillä Dallas on kakkospaikalla pisteen päässä Coloradosta ja pisteen Winnipegiä edellä.